Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 23 Μαΐου 2007 17:35

Κρέτα Φαρμ: Επέκταση στις ΗΠΑ

Έχοντας κατοχυρώσει την πατέντα των προϊόντων "Εν Ελλάδι" στις ΗΠΑ, η Κρέτα Φαρμ Α.Β.Ε.Ε. ανακοίνωσε ότι υπέγραψε σήμερα, 23 Μαΐου 2007, συμφωνία συνεργασίας με τη Clemens Investments LLC, μέλος του αμερικάνικου Ομίλου Clemens Family Corporation, για την παραγωγή και διάθεση των προϊόντων της Κρέτα Φαρμ Α.Β.Ε.Ε. στην αγορά των ΗΠΑ.

Οι δύο εταιρείες θα συστήσουν από κοινού και με ίσο ποσοστό συμμετοχής εταιρεία με την επωνυμία Creta Farms USA, LLC.

Η παραπάνω συμφωνία συνεργασίας προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη διάθεση στην αγορά των Η.Π.Α. των προϊόντων της Κρέτα Φαρμ Α.Β.Ε.Ε. με τα δικά της σήματα και εμπορικά ονόματά τους. Η Κρέτα Φαρμ Α.Β.Ε.Ε. θα συνεισφέρει στη νέα εταιρεία αποκλειστικά δικαιώματα χρήσης και εκμετάλλευσης των διπλωμάτων της ευρεσιτεχνίας στις Η.Π.Α., των σημάτων της, των εμπορικών ονομάτων των προϊόντων, της τεχνογνωσίας και των μεθόδων διαφήμισης και προώθησης αυτών.

Όπως αναφέρει η Κρέτα Φαρμ στην ανακοίνωσή της, ο Όμιλος της Clemens Family Corporation θα συνεισφέρει τις σύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής του, που διαχειρίζεται η θυγατρική του Hatfield Quality Meats Inc., το ευρύ και εκτεταμένο δίκτυο διανομής και πωλήσεων αυτής και όλες τις απαιτούμενες υποστηρικτικές υπηρεσίες και εργασίες, προκειμένου το λανσάρισμα της σειράς "Εν Ελλάδι" και των λοιπών προϊόντων της Κρέτα Φαρμ Α.Β.Ε.Ε. στην αγορά των ΗΠΑ να ξεκινήσει με τη μεγαλύτερη επιτυχία και στο συντομότερο δυνατό χρόνο.

Ο αμερικάνικος Όμιλος της Clemens Family Corporation με ιστορία 120 χρόνων αποτελείται από εμπορικές και βιομηχανικές εταιρίες, μεταξύ των οποίων είναι και η εταιρεία Hatfield Quality Meats Inc., ο 6ος μεγαλύτερος παραγωγός χοιρινού κρέατος στις Η.Π.Α., που αποτελεί ηγετική εταιρική φυσιογνωμία στο χώρο των αλλαντικών, με δεσπόζουσα θέση στην αγορά της Βορειοανατολικής Ακτής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.