Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 24 Μαΐου 2007 19:31

K. Παπούλιας: Σε κρίσιμη καμπή οι βιομηχανίες

«Στις σημερινές συνθήκες οι ελληνικές αλλά και γενικότερα οι βιομηχανίες του δυτικού κόσμου βρίσκονται σε μια κρίσιμη καμπή» δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στο χαιρετισμό του στην ετησία συνέλευση των μελών του ΣΕΒ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

«Σ΄ αυτό το εξαιρετικά πολύπλοκο περιβάλλον καλείστε να λειτουργήσετε με στόχο όχι μόνο την ανάπτυξη της επιχείρησής σας, αλλά, κυρίως, τη συνεισφορά της στην ευρύτερη οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία», πρόσθεσε ο κ. Παπούλιας.

Επισήμανε, επίσης, πως «η πίεση από τις χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα πολύ χαμηλά ημερομίσθια και, συχνά, την απουσία κοινωνικών παροχών, δημιουργεί σοβαρούς προβληματισμούς» και «πολλοί παραδοσιακοί τομείς αντιμετωπίζουν δυσκολίες».

Ο Κ. Παπούλιας υπογράμμισε πως «οι πολίτες θεωρούν, εκεί, ιδίως, όπου παρατηρούνται φαινόμενα αποβιομηχάνισης, ότι, όσο αναγκαία είναι η επιχειρηματικότητα και η ανάληψη κινδύνων, άλλο τόσο η δικαιολογητική βάση τους στηρίζεται στην ανάπτυξη του συνόλου και στη δημιουργία θέσεων εργασίας».

Στο χαιρετισμό του στη Συνέλευση του ΣΕΒ ο Πρόεδρος τόνισε πως η σημερινή 100στη επέτειος είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον Σύνδεσμό αλλά και γενικότερα για τον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο «τόσο συμβολικά όσο και ουσιαστικά», υπενθύμισε πως από την αρχαιότητα οι Έλληνες διακρίθηκαν για την τόλμη του επιχειρείν και σημείωσε πως η ελληνική επιχειρηματικότητα συνέβαλε επίσης στη δημιουργία του νέου ελληνικού κράτους».