Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 29 Μαΐου 2007 09:43

Sanyo: Η μεγαλύτερη άνοδος των μετοχών σε 18 μήνες

ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ άνοδο σε 18 μήνες σημείωσαν οι μετοχές της Sanyo Electric Co., της μεγαλύτερης εταιρείας που κατασκευάζει επαναφορτιζόμενες μπαταρίες στον κόσμο, μετά τη μείωση του χρέους της το τέταρτο τρίμηνο και την πρόβλεψη της εταιρείας για την πραγματοποίηση κερδών, πρώτη φορά σε τέσσερα χρόνια.

Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο 9,8%, φθάνοντας στα 212 γιέν στις 12:50 μ.μ. στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, μετά την άνοδό τους έως 12%.

Χθες η εταιρεία προέβλεψε ότι τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 20 δισ. γιέν (164 εκατ. δολ.) τη χρήση, μετά την ανακοίνωση για καθαρές ζημίες 45,4 δισ. γιέν τη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου. Το τέταρτο τρίμηνο οι ζημίες υποχώρησαν 50%, φθάνοντας στα 34,4 δισ. γιέν.

Η Sanyo πούλησε ολόκληρο το μερίδιο 17% στην Sanyo Electric Credit Co., το σκέλος leasing αυτόν τον μήνα στην General Electric Co. τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία του κόσμου, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, αντί 21,6 δισ. γιέν. Πέρυσι η Sanyo επίσης πούλησε μερίδια σε σκέλος εταιρείας ψυγείων της Ταϊβάν, και σε ένα venture κατασκευής τηλεοράσεων υγρών κρυστάλλων.