Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 30 Μαΐου 2007 12:37

Bocom: 31% υψηλότερα κέρδη το πρώτο τρίμηνο

ΑΥΞΗΣΗ 31% σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της Bank of Communications Ltd., (Bocom), η οποία κατά ένα μέρος ανήκει στην HSBC Holdings Plc,, καθώς η οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα τόνωσε τη ζήτηση για δάνεια και αυξήθηκαν τα κέρδη από τις αμοιβές.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 3,8 δισ. γιουάν (500 εκατ. δολ.) ή 0,08 γιουάν ανά μετοχή, το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, από 2,9 δισ. γιουάν ή 0,06 γιουάν ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας που εδρεύει στη Σαγκάη, προς το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Τα στοιχεία υπολογίστηκαν με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα.

Η Bank of Communications, η έκτη μεγαλύτερη τράπεζα της Κίνας, χρησιμοποιεί το δίκτυό της με τα 2.600 καταστήματα στη χώρα για να αυξήσει τον δανεισμό προς τους καταναλωτές και τις μικρές εταιρείες. Συγκριτικά με τα κέρδη της τράπεζας, το πρώτο τρίμηνο τα κέρδη της Bank of China Ltd., της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Κίνας, αυξήθηκαν 18% και της China Merchants Bank Co., της έβδομης σε μέγεθος, σε ποσοστό της τάξης του 72%.