Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 31 Μαΐου 2007 11:10

Man Group: 27% η αύξηση των κερδών στο σύνολο της χρήσης

ΑΥΞΗΣΗ 27% σημείωσαν στο σύνολο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εισηγμένης εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων επιχειρηματικού ρίσκου στον κόσμο, Man Group Plc, καθώς αυξήθηκαν τα υπό διαχείριση κεφάλαια.

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στο 1,29 δισ. δολ. ή 63,9 σεντς ανά μετοχή, το δωδεκάμηνο έως τις 31 Μαρτίου, έναντι 1,01 δισ. δολ. ή 51 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Λονδίνο. Τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν στο 1,56 δισ. δολ. και εντός των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg.

Τον Μάρτιο η Man ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την πώληση μετοχών του σκέλους της χρηματιστηριακής της, Man Financial Inc., σε δημόσια εγγραφή. Η εταιρεία δημιούργησε τις χρηματιστηριακές δραστηριότητες με την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων από την Refco Inc. μετά την χρεοκοπία της τελευταίας το 2005. Η πώληση, θα επιτρέψει στην Man να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στα κεφάλαια επιχειρηματικού ρίσκου, όπου οι επιδόσεις των αμοιβών μειώθηκαν πέρυσι, εξ αιτίας των χαμηλότερων αποδόσεων του κεφαλαίου «ναυαρχίδα» της εταιρείας, AHL.

Οι μετοχές της Man Group έχουν σημειώσει μέσα στο 2007 άνοδο 11% και 52% το 2006, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 10,9 δισ. λίρες στερλίνες (21,5 δισ. δολ.).

Τα υπό διαχείριση κεφάλαια αυξήθηκαν στα 61,7 δισ. δολ., στα τέλη του Μαρτίου από 49,9 δισ. δολ., πριν από ένα χρόνο, ωθώντας υψηλότερα τις αμοιβές διαχείρισης κατά 34%, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Η καθαρή επίδοση των κερδών από τις αμοιβές υποχώρησε 20%. Από τα τέλη Μαρτίου τα περιουσιακά στοιχεία υπερέβησαν τα 65 δισ. δολ., σύμφωνα με την εταιρεία.