Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 31 Μαΐου 2007 13:18

Ανοδικά κινείται ο χρυσός στο Λονδίνο

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε ο χρυσός στο Λονδίνο, καθώς εικάζεται ότι ο πληθωρισμός θα προσελκύσει επενδυτές που ψάχνουν για εξασφάλιση έναντι της αύξησης των τιμών των πρώτων υλών.

Αξιωματούχοι της Federal Reserve βλέπουν ότι ο πληθωρισμός είναι ο κύριος κίνδυνος, τη στιγμή που η ύφεση της αγοράς κατοικιών ενδέχεται να επηρεάσει σημαντικά την ανάπτυξη, όπως αναφέρεται στα πρακτικά της Fed κατά της συνεδρίασή της στις 9 Μαΐου, που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα. Ο χρυσός έχει σημειώσει φέτος άνοδο 3,2%, εν μέσω της ανόδου των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής, συμπεριλαμβανομένου του νικελίου, του μολύβδου, του φυσικού αερίου και της σόγιας.

Ο χρυσός σημείωσε άνοδο 4,02 δολ., ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 657,47 δολ. η ουγγιά στις 9:39 π.μ., τοπική ώρα. Οι τιμές είναι ακόμη 3,1% χαμηλότερα αυτόν τον μήνα, οδεύοντας να σημειώσει τη μεγαλύτερη ανάλογη πτώση από τον Σεπτέμβριο του 2006. Το ασήμι σημείωσε άνοδο 9 σεντς, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 13,27 δολ. η ουγγιά, περιορίζοντας τις μηνιαίες απώλειες στο 1,1%.