Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 31 Μαΐου 2007 13:58

Wachovia: Συμφωνία για εξαγορά της A.G. Edwards προς 6,84 δισ. δολ.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά της A.G. Edwards Inc. αντί ποσού 6,84 δισ. δολ. σε μετρητά και σε μετοχές, έκλεισε η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, Wachovia Corp., για να διπλασιάσει το μέγεθος του χρηματιστηριακού της σκέλους.

Η τιμή εξαγοράς των 89,50 δολ. ανά μετοχή, είναι περίπου 16% υψηλότερα από την χθεσινή τιμή κλεισίματος των μετοχών της A.G. Edwards στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης και στα 77,15 δολ. ανά μετοχή. Οταν θα συγχωνευθεί με την Wachovia Securities, η συνδυασμένη χρηματιστηριακή θα έχει περίπου 1,1 τρισ. δολ. σε περιουσιακά στοιχεία πελατών και 15.000 οικονομικούς συμβούλους, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Wachovia.

Οι περιφερειακές χρηματιστηριακές εταιρείες, όπως η A.G. Edwards δέχονται πίεση για να παραμείνουν ανταγωνιστικές, καθώς οι επενδυτές στρέφονται σε εταιρείες που μπορούν να προσφέρουν καλύτερες τιμές στη διαπραγμάτευση μετοχών. Τα έσοδα της A.G. Edwards από τις μετοχές, υποχώρησαν το πρώτο τρίμηνο, καθώς η Goldman Sachs Group Inc., η UBS AG, η Merrill Lynch & Co. και η Morgan Stanley, οι τέσσερις μεγαλύτερες χρηματιστηριακές εταιρείες στον κόσμο εμφάνισαν κατά μέσον όρο υψηλότερα κέρδη 30%.

Η Wachovia είπε ότι η εξαγορά θα προσθέσει κέρδη ανά μετοχή το πρώτο έτος, εξαιρουμένων 860 εκατ. δολ. από το κόστος της εξαγοράς. Οι δύο εταιρείες αναμένεται να ολοκληρώσουν την εμπορική συναλλαγή το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης.