Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 31 Μαΐου 2007 16:33

ΣΕΒ: Να ανοίξει το συντομότερο ευρύς κοινωνικός διάλογος

Συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Δ.Δασκαλόπουλο και τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρη Ασημακόπουλο, είχε σήμερα ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Βασίλης Μαγγίνας.

Οπως είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, με τον υπουργό Απασχόλησης συζήτησε τα θέματα των κονδυλίων που διατίθενται για κοινωνική προστασία και τον τρόπο διαχείρισής τους. Ο κ. Δασκαλόπουλος σημείωσε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση και ότι έχουν γίνει βήματα, τα οποία πρέπει να ολοκληρωθούν, για την κατοχύρωση των αρχών της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας στη διαχείριση αυτών των χρημάτων.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο σχετικά με τις προτάσεις του ΟΟΣΑ, ο κ. Δασκαλόπουλος απάντησε ότι «δεν θα πρέπει κάθε φορά που βήχει ο ΟΟΣΑ, εμείς να παθαίνουμε πνευμονία», αφού, όπως είπε, πρόκειται για ένα διεθνή οργανισμό που κάνει μεν συστάσεις, αλλά δεν αναγκάζει στη λήψη μέτρων. «Η ανησυχία της κοινωνίας -είπε- δεν οφείλεται στον ΟΟΣΑ αλλά στη δική μας γνώση ότι πράγματι υπάρχουν κάποια θέματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν, όμως με τις δικές μας δυνάμεις, με το διάλογο, με λύσεις που μας ταιριάζουν».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ ζήτησε να ανοίξει το συντομότερο ένας ευρύς κοινωνικός διάλογος που θα αντιμετωπίσει τα θέματα που έχουν τεθεί.

Σε αυτό το σημείο, παρεμβαίνοντας ο κ. Μαγγίνας, υπογράμμισε ότι ένας μεγάλος διεθνής οργανισμός έχει δικαίωμα να διατυπώνει τις απόψεις του, όμως η ελληνική κυβέρνηση δεν δεσμεύεται από αυτές. Τα προβλήματα, είπε, θα τα αντιμετωπίσουμε με τον προσφορότερο και αποτελεσματικότερο τρόπο για το καλό της ελληνικής κοινωνίας και των Ελλήνων εργαζομένων.

Oιεπαγγελματοβιοτέχνες «ραχοκοκκαλιά της ελληνικής οικονομίας»

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, ο κ. Μαγγίνας χαρακτήρισε τους επαγγελματοβιοτέχνες «ραχοκοκκαλιά της ελληνικής οικονομίας» και υπογράμμισε ότι τα προβλήματα που θέτουν, θα αντιμετωπιστούν με πνεύμα καλής συνεννόησης και συνεργασίας.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος δήλωσε ότι συζητήθηκε το ασφαλιστικό σε ό,τι αφορά τον Οργανισμό Ελεύθερων Επαγγελματιών και υπογράμμισε ότι η οργάνωσή του είναι έτοιμη να ανοίξει τη σχετική συζήτηση ακόμα και σήμερα, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα, η χρηματοδότηση και η εξεύρεση νέων πόρων για τον Οργανισμό, αλλά και ο περιορισμός της αδήλωτης εργασίας, μαζί με την αναζήτηση των αιτίων τα οποία την δημιουργούν.

Ερωτηθείς ο κ. Ασημακόπουλος, επανέλαβε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα -ακόμα και πριν τις εκλογές- η ΓΣΕΒΕΕ είναι έτοιμη να κάνει προτάσεις και αυτό είναι σημαντικό και υπό αυτή την έννοια, είπε, θα μπορούσε να αποτελεί άνοιγμα του ασφαλιστικού.

Αύριο ο κ.Μαγγινας θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.