Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 06 Μαρτίου 2001 16:25

Νέα εταιρεία στον τομέα αλουμινίου από τους ομίλους Βιοχάλκο και Λάτση

Στη σύσταση νέας κοινής εταιρείας με την επωνυμία Innoval SA Καινοτόμες Εφαρμογές Αλουμινίου Α.Ε. προχώρησαν οι εταιρείες ΕΤΕΜ Α.Ε. Διέλασης Αλουμινίου Α.Ε. του ομίλου Βιοχάλκο και ΣΕΤΕ Προμηθευτική και Εμπορική Α.Ε. του ομίλου εταιρειών Λάτση.

Η σύσταση της εν λόγω εταιρείας είναι το αποτέλεσμα της συμφωνίας των δύο μεγαλύτερων ελληνικών ομίλων, η οποία είχε ανακοινωθεί επισήμως στις 15/11/00.

Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας ανέρχεται σε 400 εκατ. δρχ. με τον όμιλο Λάτση να κατέχει το 51% και την ΕΤΕΜ το 49%, η οποία θα αναλάβει και το management της εταιρείας.

Αντικείμενο της Innoval S.A. θα είναι η επεξεργασία προϊόντων αλουμινίου και η ανάληψη διαφόρων τεχνικών έργων στην Ελλάδα και το εξωτερικό με στόχο να εξελιχθεί σύντομα σε πρωταγωνιστή του χώρου στην ελληνική και βαλκανική αγορά.

Αποτελεί γι΄ αυτό εγγύηση η πολυσχιδής δραστηριότητα των δύο ομίλων, ενώ οι συνέργειες που θα προκύψουν από τη συνεργασία αναμένεται να είναι τεράστιες. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με τις θετικές προοπτικές που υπάρχουν για την ανάπτυξη μεγάλων έργων υποδομής εντός και εκτός Ελλάδας, η πορεία της νέας εταιρείας θεωρείται εκ των προτέρων επιτυχής.