Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 05 Ιουνίου 2007 08:23

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

* ΕΞΠΡΕΣ: «Ανοίγει με τρεις εταιρίες η εμπορία ηλεκτρισμού. Από 1ης Ιουλίου απελευθερώνεται η αγορά ρεύματος για όλους τους καταναλωτές.»

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Τελεσίγραφο για τα λιμάνια. Επενδύσεις σε ΟΛΠ-ΟΛΘ ή φεύγουμε. Αποφάσεις τώρα ζητούν οι κολοσσοί των κοντέινερς COSCO και Hutchison.»

* ΚΕΡΔΟΣ: «Διόρθωση με ευκαιρίες. Επιμονή στις μετοχές αλλά με προσοχή συνιστά η Morgan Stanley. Σε τι ελπίζουν οι επενδυτές, τι φοβούνται οι διεθνείς αναλυτές.»

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Διαρθρωτικό έλλειμμα άνω του 3% «βλέπει» η Κομισιόν. Συστάσεις για μείωση του δημοσίου χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ.»

Hλεκτρισμός

Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι «τρεις ιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν τη δραστηριοποίησή τους στην εμπορία ηλεκτρισμού, εν όψει της πλήρους απελευθέρωσης της αγοράς από την 1η Ιουλίου, οπότε δικαίωμα επιλογής προμηθευτή θα έχει το σύνολο των καταναλωτών, ακόμη και των οικιακών. Η αυστριακή Verbund, η ελβετική EGL και τα ΕΛΠΕ, που διαθέτουν ήδη άδεια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, προετοιμάζονται με στόχο να κόψουν πρώτες το νήμα της νέας αγοράς.»

Διόρθωση

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ υποστηρίζει ότι «η διόρθωση φαίνεται να αποτελεί μονόδρομο για τις ευρωπαϊκές μετοχές, παρά το γεγονός ότι τα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου επιδεικνύουν έντονη δυναμική, σύμφωνα με το διεθνή οίκο Morgan Stanley, του οποίου και οι τρεις δείκτες «εκπέμπουν» σήμα πωλήσεων, γεγονός σπάνιο αφού έχει συμβεί μόνο πέντε φορές τα τελευταία 27 χρόνια.»

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ