Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2007 08:11

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

* ΕΞΠΡΕΣ: "Κρατήσαμε "ζωντανά" 189 έργα για το Δ' ΚΠΣ. Την ανάγκη αποφυγής εφησυχασμού, τονίζει ο Χρ. Φώλιας σε συνέντευξη στην ΕΞΠΡΕΣ.

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σύννεφα" στις αγορές. Φόβισαν οι χρησμοί Τρισέ-Μπερνάνκε. Σήμερα αναμένεται η 8η αύξηση των ευρωεπιτοκίων στο 4%".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Έρχεται και ο λογαριασμός της αναθεώρησης του ΑΕΠ μετά την άρση της επιτήρησης".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Εκτός επιτήρησης και με τη "σφραγίδα" του ECOFIN. Το διαρθρωτικό έλλειμμα παραμένει πάντως πάνω από 3% του ΑΕΠ".

Ευρωεπιτόκιο

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι "Επιβαρύνονται κατά 166 ευρώ ετησίως οι δανειολήπτες ενός στεγαστικού 100.000 ευρώ. Συνολικά, με τις 8 ανοδικές κινήσεις τα επιτόκια, η ΕΚΤ αύξησε 18,7% τις δόσεις των δανείων. "Τρίγωνο αστάθειας" που απειλεί τις διεθνείς αγορές, βλέπει ο κ. Τρισέ, ενώ ο Μ. Μπερνάνκε, διατύπωσε τις ανησυχίες του για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ. Εξέπληξε χθες ο Γ. Αλογοσκούφης, στηρίζοντας την ΕΚΤ για τη νέα αύξηση των επιτοκίων. Η οικονομία μας, είπε, δεν έχει τίποτε να φοβηθεί από την άνοδο αυτή".

ECOFIN

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "Μετά πολλών επαίνων αλλά και συστάσεων η Ελλάδα εξήλθε χθες και τυπικά από την κοινοτική επιτήρηση της οικονομίας της. Τελική απόφαση έλαβε χθες το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομίας ECOFIN της ΕΕ, που ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, τη χαρακτήρισε ως απόφαση - "σταθμό".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ