Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2007 12:04

Ανοδικά κινείται ο χρυσός στο Λονδίνο

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε ο χρυσός στο Λονδίνο για πρώτη φορά σε τρεις ημέρες, καθώς εικάζεται ότι η επιτάχυνση των τιμών ενεργείας θα αυξήσουν τη ζήτηση του πολύτιμου μετάλλου ως εναλλακτική λύση έναντι του πληθωρισμού. Πτωτικά κινήθηκε το ασήμι.

Οι ράβδοι χρυσού έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 5,4%, καθώς η τιμή του αργού πετρελαίου σημείωσε άνοδο 7,7% και η ζήτηση από τους χρυσοχόους, τους μεγαλύτερους χρήστες χρυσού, αυξήθηκε. Κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές οι τιμές του αργού πετρελαίου σημείωσαν άνοδο έως 0,5% στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αναμένεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις όλων των οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, να αυξήσει σήμερα τα βασικά επιτόκια δανεισμού και να σηματοδοτήσει την περαιτέρω αύξησή τους για να ελέγξει τον πληθωρισμό.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση σημείωσε άνοδο 1,30 δολ., ποσοστό 0,2%, φθάνοντας στα 671,35 δολ. η ουγγιά στις 8:48 π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα. Το ασήμι υποχώρησε 2,5 σεντς, φθάνοντας στα 13,74 δολ. η ουγγιά.