Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2007 14:13

Παράσταση νομάρχη Ανατ.Αττικής στο ΥΠΑΝ για τα καταστήματα stock και outlet

Με γραπτή παράστασή του προς τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Γιάννη Παπαθανασίου, ο νομάρχης Ανατολικής Αττικής Λ. Κουρής επαναφέρει την ανάγκη τροποποίησης και συμπλήρωσης της υπουργικής απόφασης για τον έλεγχο των καταστημάτων STOCK και OUTLET.

Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις αναφέρονται σε θέματα ποιότητας και τιμών των προσφερομένων ειδών. Συγκεκριμένα προτείνεται:

1. Η αναγραφή πέραν της τελικής και της αρχικής τιμής πώλησης του προσφερομένου είδους, ώστε να είναι δυνατή η σύγκριση από τον καταναλωτή.

2. Η υποχρεωτική επισήμανση όλων των πωλουμένων ειδών για το αν πρόκειται για παλαιά αποθέματα ή για ελαττωματικά προϊόντα, ούτως ώστε ο καταναλωτής να έχει πλήρη γνώση της ποιότητας του προϊόντος που πρόκειται να αγοράσει.

«Με τις προτεινόμενες συμπληρώσεις» τονίζει ο νομάρχης Λ. Κουρής «εξειδικεύεται η υπουργική απόφαση για τα καταστήματα STOCK και OUTLET, συμβάλλοντας έτσι στην ουσιαστική και πληρέστερη ενημέρωση των καταναλωτών». Και καταλήγει: «Η ραγδαία αύξηση του αριθμού των καταστημάτων STOCK και OUTLET καθιστά αναγκαία την θεσμική παρέμβαση της Πολιτείας ώστε οι καταναλωτές να έχουν στη διάθεσή τους όλες τις πληροφορίες που αναφέρονται είτε στην τιμή είτε στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων που προσφέρουν».