Πρόστιμα συνολικού ύψους 165.000 ευρώ επέβαλε το διοικητικό συμβούλιο του ΕΦΕΤ σε 25 επιχειρήσεις τροφίμων που παραβίασαν τη νομοθεσία.
Στο πλαίσιο των ελέγχων, διαπιστώθηκε ότι μια σειρά από επιχειρήσεις τροφίμων κατείχαν τρόφιμα μη κανονικά, νοθευμένα, μη ασφαλή και ακατάλληλα, ή μη συμμορφούμενα στις προδιαγραφές καταλληλότητας και κανονικότητας.
Επίσης, σε κάποιες από αυτές, παρατηρήθηκαν αποκλίσεις από τις υγειονομικές διατάξεις, καθώς και αποκλίσεις σε σχέση με τους όρους αδειοδότησης.