Ξεπέρασαν το 1,5 εκατ. οι φορολογούμενοι που γλίτωσαν την επίσκεψή τους στην εφορία κάνοντας χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ. Ήδη έχουν ενεργοποιηθεί πάνω από 80 ηλεκτρονικές εφαρμογές, ενώ το επόμενο διάστημα θα προστεθούν κι άλλες. Το επόμενο δίμηνο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή η δυνατότητα ψηφιακής έκδοσης παραστατικών (τιμολόγια και αποδείξεις) με ταυτόχρονη ενημέρωση των ηλεκτρονικών βιβλίων αλλά και προσυμπλήρωση των δηλώσεων ΦΠΑ.
Ξεπέρασαν το 1,5 εκατ. οι φορολογούμενοι που γλίτωσαν την επίσκεψή τους στην εφορία κάνοντας χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ. Σύμφωνα με τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή, ήδη έχουν ενεργοποιηθεί πάνω από 80 ηλεκτρονικές εφαρμογές, ενώ το επόμενο διάστημα θα προστεθούν κι άλλες. Το επόμενο δίμηνο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή η δυνατότητα ψηφιακής έκδοσης παραστατικών (τιμολόγια και αποδείξεις) με ταυτόχρονη ενημέρωση των ηλεκτρονικών βιβλίων αλλά και προσυμπλήρωση των δηλώσεων ΦΠΑ.
«Δώσαμε μια πολύ δύσκολη μάχη για την εξυπηρέτηση των πολιτών εν μέσω πανδημίας» τόνισε ο κ. Πιτσιλής. Το 2021, σύμφωνα με τον διοικητή της ΑΑΔΕ, προγραμματίζονται σειρά έργων για την ψηφιακή αναβάθμιση της ΑΑΔΕ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Εντός του έτους, στους σχεδιασμούς της ΑΑΔΕ περιλαμβάνονται η ψηφιακή έκδοση ΑΦΜ, η μεταβολή ΚΑΔ και η δημιουργία υποκαταστήματος να γίνεται μέσω του Τaxisnet όπως και η άμεση πίστωση των πληρωμών φορολογικών οφειλών.
Εν μέσω πανδημίας και με το μισό του προσωπικού της ΑΑΔΕ να βρίσκονται στην υπηρεσία, το 2020 ανταποκρίθηκε ψηφιακά σε περισσότερους από 4 εκατ. φορολογούμενους και επιχειρήσεις και εκδόθηκαν 850.000 ψηφιακά έγγραφα. Ειδικότερα, το προηγούμενο έτος:
Ραλλού Αλεξοπούλου