Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2007 13:49

Απώλειες του χρυσού μετά την πτώση των μετοχών

ΑΠΩΛΕΙΕΣ για δεύτερη ημέρα σημείωσε στο Λονδίνο ο χρυσός, οδεύοντας προς τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες σε τέσσερις εβδομάδες, μετά την πτώση των μετοχών διεθνώς, καθώς εικάζεται ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται να αυξήσουν τα βασικά επιτόκια δανεισμού.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχώρησαν για πέμπτη ημέρα, το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε τρεις μήνες. Αυτό ενδέχεται να αναγκάζει τους κερδοσκόπους στην πώληση χρυσού για τη στήριξη των ζημιών. Κάποιοι επενδυτές εκτιμούν ότι οι ΗΠΑ θα αυξήσουν τα επιτόκια για στήριξη του δολαρίου, περιορίζοντας την τιμή του χρυσού που πωλείται σε δολάρια στις ΗΠΑ.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση υποχώρησε 1,40 δολ., ποσοστό 0,2%, φθάνοντας στα 657,75 δολ. η ουγγιά στις 9:34 π.μ. στο Λονδίνο, μια εβδομαδιαία πτώση 2,1%, τη μεγαλύτερη από την εβδομάδα που έληξε στις 11 Μαΐου. Νωρίτερα το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε στα 656,60 δολ., τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 31 Μαΐου.

Τις πρώτες εβδομαδιαίες απώλειες σε τρεις όδευε να σημειώσει το ασήμι. Το μέταλλο υποχώρησε 8,5 σεντς, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 13,37 δολ. η ουγγιά. Η εβδομαδιαία πτώση είναι 2,4%.