Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2007 07:37

Ελαφρά διαφοροποίηση του αργού

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, μετά την υποχώρησή του την εβδομάδα που πέρασε, αποτέλεσμα της αύξησης των αποθεμάτων βενζίνης στις ΗΠΑ και των εικασιών ότι η αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού, ενδέχεται να περιορίσει τη ζήτηση για εμπορεύματα φυσικής παραγωγής.

Το πετρέλαιο υποχώρησε τα μέγιστα σε δύο μήνες στις 8 Μαΐου, ενώ χρυσός και χαλκός κινήθηκαν πτωτικά, μετά την ανακοίνωση στις ΗΠΑ για το εργατικό κόστος το πρώτο τρίμηνο, το οποίο αυξήθηκε περισσότερο των προβλέψεων, εντείνοντας τον κίνδυνο της αύξησης των βασικών επιτοκίων δανεισμού από την Federal Reserve. Τα συμβόλαια της βενζίνης υποχώρησαν 5,2%, καθώς ο μέσος όρος των αποθεμάτων των ΗΠΑ αναρριχήθηκε για πέμπτη εβδομάδα.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Ιουλίου διαπραγματεύθηκε στα 64,92 δολ. το βαρέλι, 16 σεντς υψηλότερα κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 10:51 π.μ. στη Σιγκαπούρη, τοπική ώρα.

Τα συμβόλαια υποχώρησαν 2,17 δολ., ποσοστό 2,3%, φθάνοντας στα 64,76 δολ. το βαρέλι στις 8 Ιουνίου, τα χαμηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 31 Μαΐου και τις μεγαλύτερες απώλειες μιας ημέρας από τις 9 Απριλίου.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Ιουλίου διαπραγματεύθηκε στα 68,75 δολ. το βαρέλι, 15 σεντς υψηλότερα στις 10:34 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης, μετά την υποχώρησή τους κατά 3,7%, φθάνοντας στα 68,60 δολ. το βαρέλι στις 8 Ιουνίου, σημειώνοντας την πρώτη πτώση σε επτά ημέρες.