Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 12 Ιουνίου 2007 20:48

Αράπογλου: Δεν πωλείται ο Αστέρας

«Δεν πουλάμε τον Αστέρα», διαβεβαίωσε τους μετόχους ο Τάκης Αράπογλου, πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ, κατά τη σημερινή Γενική Συνέλευση της εταιρείας.

«Ο πρωταρχικός στόχος της διοίκησης είναι η αναβάθμιση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Προς αυτή την κατεύθυνση υλοποιείται ένα επενδυτικό πλάνο. Για το 2006 η Starwood (από την 1η Ιουλίου του 2006 ανέλαβε την αποκλειστική διαχείριση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα), συνέβαλε ώστε τα ξενοδοχεία του συγκροτήματος να μην κλείσουν το χειμώνα και να αυξήσει την πληρότητα στα επίπεδα του 37%», είπε ο Ανθιμος Θωμόπουλος, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ.

Κατά τη διάρκεια του 2006 ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 25,9 εκατ. ευρώ έναντι 22,3 εκατ. το 2005 καταγράφοντας αύξηση κατά 16,1%. Η εταιρεία δεν θα διανείμει μέρισμα λόγω ζημιών.

Στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης του επενδυτικού σχεδίου, που αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2009, περιλαμβάνονται πέντε σημαντικά έργα, τα οποία είναι: α) η δημιουργία του Arion SPA, β) η μεταμόρφωση των 76 καμπανών σε ανεξάρτητες βίλες, γ) η πλήρης ανακαίνιση του ξενοδοχείου Αφροδίτη δ) η δημιουργία συνεδριακού κέντρου και ε) η ανακαίνιση της Πλαζ του Αστέρα.

Στο πλαίσιο των ανωτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο θα εξετάσει το ενδεχόμενο αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Η διοίκηση έχει ήδη καταθέσει φάκελο στο υπουργείο Οικονομικών για την ένταξη των περισσότερων από τα παραπάνω έργων στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ