Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2007 07:19

Σταθερή η τιμή του αργού στην Ασία

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, κοντά στα υψηλότερα επίπεδα μιας εβδομάδας, μετά την κυβερνητική έκθεση τις ΗΠΑ, που έδειξε ότι τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν λιγότερο από ότι αναμενόταν, αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι οι προμήθειες ενδέχεται να μην είναι αρκετές για την κάλυψη της ζήτησης το καλοκαίρι.

Τα αποθέματα αυξήθηκαν 3.000 βαρέλια, φθάνοντας στα 201,5 εακτ. βαρέλια στις 8 Ιουνίου, 5,2% χαμηλότερα από τον μέσον όρο πενταετίας για την, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Ενεργείας.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Ιουλίου διαπραγματεύθηκε στα 66,20 δολ. το βαρέλι, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex), στις 11:18 π.μ. στη Σιγκαπούρη, τοπική ώρα. Τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 91 σεντς, ποσοστό 1,4%, φθάνοντας στα 66,26 δολ. το βαρέλι χθες, τα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος σε μία εβδομάδα.

Οι ΗΠΑ εισήγαγαν κατά μέσον όρο 1,16 εκατ. βαρέλια βενζίνης ημερησίως την εβδομάδα που πέρασε, 23% χαμηλότερα από την προηγούμενη και τα χαμηλότερα από την εβδομάδα που έληξε στις 27 Απριλίου, σύμφωνα με την έκθεση. Πτωτικά επίσης κινήθηκαν οι εισαγωγές αργού πετρελαίου και ντήζελ.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Αυγούστου διαπραγματεύθηκε στα 69,99 δολ. το βαρέλι, 4 σεντς υψηλότερα στο ICE Futures του Λονδίνου στις 11:18 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης, μετά τη χθεσινή του άνοδο κατά 1,5%. Τα συμβόλαια του Ιουλίου που λήγουν σήμερα, διαπραγματεύθηκαν στα 69,98 δολ. το βαρέλι.