Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2007 17:29

Ανοδος 0,89% στη Σοφοκλέους

ΑΞΙΟΛΟΓΗ άνοδο σημείωσε σήμερα ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου ακολουθώντας την πορεία των ξένων αγορών.

«Η Ευρώπη σήμερα ήταν ισχυρή. Αυτό βοήθησε και την εγχώρια αγορά να αντιδράσει...», δήλωσε στο Reuters ο κ. Μάνος Χατζηδάκης, αναλυτής στην Πήγασος Χρηματιστηριακή.

«Ο γενικός δείκτης αναμένω να δοκιμάσει τις 4.900 μονάδες βραχυπρόθεσμα, αλλά χρειάζεται κάποια σημαντική είδηση, για να κινηθεί υψηλότερα», πρόσθεσε.

Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης έκλεισε στις 4.859 μονάδες αυξημένος κατά 0,89%. Ενδοσυνεδριακά ανήλθε μέχρι τις 4.876,11 μονάδες.

Η συνολική αξία των συναλλαγών έφθασε τα 518,2 εκατ. ευρώ εκ των οποίων περίπου 142 εκατ. ευρώ αφορούσαν μεταβιβάσεις πακέτων http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Οι τιμές 187 μετοχών ενισχύθηκαν, 85 κατέγραψαν απώλειες και 36 παρέμειναν σταθερές.

Η μετοχή της ΔΕΗ σημείωσε σημαντική άνοδο κατά 5,26%. Σύμφωνα με υπουργική απόφαση, η ΔΕΗ θα μπορεί να ζητήσει αποζημίωση από το Δημόσιο για την επιβάρυνση που υφίσταται από την ηλεκτροδότηση των νησιών και την παροχή φθηνού τιμολογίου στους πολύτεκνους.

Την ικανοποίηση της διοίκησης της ΔΕΗ για την υπογραφή της απόφασης, εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης κ. Τάκης Αθανασόπουλος.

«Το πρόγραμμα της κοινωνικής αποζημίωσης θα βοηθήσει τα έσοδα της επιχείρησης. Ωστόσο, είμαι επιφυλακτικός μέχρι το θέμα να εγκριθεί και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», δήλωσε στο Reuters ο κ. Μάνος Χατζηδάκης, αναλυτής στην Πήγασος Χρηματιστηριακή.