Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2007 09:57

Nymex: Μελετά την πώλησή του σε NYSE, Deutsche Boerse, CME

ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ της πώλησής του στη NYSE Euronext, την Deutsche Boerse AG ή τη Chicago Mercantile Exchange Holdings Inc., εξετάζει το μεγαλύτερο Χρηματιστήριο Ενεργείας στον κόσμο, το New York Mercantile Exchange (Nymex), σύμφωνα με δύο ανθρώπους που συμμετέχουν στις συνομιλίες που διεξάγονται, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Η Nymex Holdings Inc. ενδέχεται να έχει αξία 155 δολ. ανά μετοχή, συνολικά 14,3 δισ. δολ., 11% υψηλότερα από τη χθεσινή τιμή κλεισίματος, σύμφωνα με τον έναν από τους δύο ανθρώπους που ζήτηση να διατηρηθεί η ανωνυμία τους επειδή οι συνομιλίες είναι εμπιστευτικές. Τα υψηλόβαθμα στελέχη του Nymex συναντήθηκαν με τους συναδέλφους τους στα άλλα τρία Χρηματιστήρια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Το διοικητικό συμβούλιο του Nymex, έχει ενημερωθεί για τις διαπραγματεύσεις.

Τα Χρηματιστήρια διεθνώς επιδιώκουν να συγχωνευθούν, καθώς οι ηλεκτρονικές συναλλαγές επεκτείνουν τις αγορές και καθιστούν δυνατό ένα Χρηματιστήριο να διαπραγματεύεται μετοχές, ομόλογα και άλλες αξίες σε πολλές χώρες. Τον Απρίλιο η NYSE Group Inc. αγόρασε το Euronext NV προς 14,6 δισ. δολ. και το Deutsche Boerse με έδρα τη Φραγκφούρτη συμφώνησε να εξαγοράσει το International Securities Exchange με έδρα τη Ν. Υόρκη, προς 2,8 δισ. δολάρια.