Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2007 10:27

Eurobank Properties: Αγορά ακινήτου αντί 24 εκατ. €

Στην αγορά ακινήτου συνολικής δομημένης επιφάνειας 17.847,58 τμ, προχώρησε η Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ στις 14 Ιουνίου 2007, στο πλαίσιο της υλοποίησης της επενδυτικής στρατηγικής της εταιρείας για την περαιτέρω διεύρυνση του χαρτοφυλακίου ακινήτων της.

Πρόκειται για πρώην βιομηχανικό συγκρότημα κτιρίων (πρώην εργοστάσιο ΑΝΑΤΟΛΙΑ) με πολεοδομική χρήση γραφείων, το οποίο βρίσκεται επί της Λεωφόρου Βυζαντίου και Καχραμάνογλου στη Νέα Ιωνία Αττικής.

Δυνάμει του συμφωνητικού αγοραπωλησίας, η πωλήτρια εταιρεία πραγματοποιεί κατασκευαστικές εργασίες αλλαγής χρήσης και αναβάθμισης του ακινήτου προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ περίπου, ώστε να διαμορφωθεί για χρήση γραφείων. Τα έργα προβλέπεται να ολοκληρωθούν τμηματικά μέχρι την 30 Νοεμβρίου 2007.

Περίπου το 80% του ακινήτου είναι μισθωμένο σε πολυεθνική εταιρεία με ηγετική θέση στο χώρο των καλλυντικών και προϊόντων ομορφιάς και προσωπικής περιποίησης, με την προϋπόθεση της άρτιας ολοκλήρωσης της έργων αναβάθμισης του ακινήτου, την πλήρη ευθύνη των οποίων έχει η πωλήτρια. Όσον αφορά στο υπόλοιπο κενό τμήμα του ακινήτου, η Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις για την εκμίσθωσή του.

Το τίμημα της αγοράς του ακινήτου καθορίστηκε στα 24 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με σχετική εκτίμηση που διενήργησε το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών (ΣΟΕ), η εκτιμηθείσα αξία του ακινήτου, μετά την ολοκλήρωση των έργων που έχει αναλάβει η πωλήτρια, θα ανέρχεται στα 24,1 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία κατέβαλε ως προκαταβολή 10 εκατ. ευρώ ενώ η σημερινή αξία του ακινήτου (σύμφωνα με το ΣΟΕ) ανέρχεται στα 19,7 εκατ. ευρώ.