Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2007 13:46

Wolseley: Ανοδος των μετοχών, καθώς εικάζεται η εξαγορά της

ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ άνοδο σε χρονικό διάστημα περίπου πέντε ετών εν μέσω εικασιών ότι η βρετανική εταιρεία ενδέχεται να αποτελεί στόχο κατευθυνόμενης εξαγοράς, σημείωσαν οι μετοχές της Wolseley Plc, της μεγαλύτερης εταιρείας διανομής υδραυλικών και εξοπλισμού θέρμανσης στον κόσμο.

Οι μετοχές της αναρριχήθηκαν 112 πένες, ποσοστό 8,8%, φθάνοντας στις 1.382 πένες η μία και διαπραγματεύθηκαν στις 1.306 πένες η μία στις 11:04 π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 8,62 δισ. λίρες στερλίνες (17 δισ. δολ.).

Η εκπρόσωπος της Wolseley, Nina Coad, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα. Η εταιρεία πραγματοποιεί πλέον του ημίσεως των πωλήσεών της στη Βόρειο Αμερική, όπου εδρεύει η Home Depot Inc., η μεγαλύτερη εταιρεία βελτίωσης κατοικιών λιανικής στον κόσμο, η οποία δέχθηκε σήμερα ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 10 δισ. δολ. για το κατασκευαστικό της σκέλος, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News.

Oι μετοχές της Wolseley σημείωσαν άνοδο 7,2% στις 14 Φεβρουαρίου μετά το δημοσίευμα στην λονδρέζικη εφημερίδα City A.M., ότι η εταιρεία Cinven Ltd. ενδέχεται να κάνει προσφορά ύψους 10 δισ. λιρών Αγγλίας.

Τα καθαρά κέρδη της Wolseley υποχώρησαν 15%, φθάνοντας στα 209 εκατ. λίρες στερλίνες το πρώτο εξάμηνο της χρήσης έως και τον Ιανουάριο, αποτέλεσμα της συρρίκνωσης της αγοράς κατοικιών στις ΗΠΑ. Η πτώση περιορίστηκε κατά 44% μετά την αύξηση των πωλήσεών της στην Ευρώπη. Τα έσοδά ανήλθαν στα 14,2 δισ. λίρες στερλίνες τη χρήση του 2006.