Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2007 07:21

Κοντά στα υψηλότερα εννέα μηνών το αργό

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη μετά την αναρρίχησή του στα υψηλότερα επίπεδα εννέα μηνών, καθώς ανησυχία επικράτησε ότι οι προμήθειες της βενζίνης δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση της καλοκαιρινής ζήτησης.

Το πετρέλαιο στις 15 Ιουνίου αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2006, μετά το κλείσιμο μονάδας της Valero Energy Corp. στο Κόρπους Κρίστι του Τέξας των ΗΠΑ. Τα διϋλιστήρια στη χώρα περιόρισαν τους δείκτες δυναμικότητάς τους τις τρεις προηγούμενες εβδομάδες, σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου Ενεργείας της χώρας στις 13 Ιουνίου. Ενοπλοι στη Νιγηρία απήγαγαν χθες 24 εργαζομένους σε πετρελαιοπηγή που διαχειρίζεται η Eni SpA, όπως μετέδωσε το Reuters.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Ιουλίου διαπραγματεύθηκε στα 67,98 δολ. το βαρέλι, 2 σεντς χαμηλότερα κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 11:50 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης. Οι τιμές του είναι 1,5% χαμηλότερα από το προηγούμενο έτος. Στις 15 Ιουνίου τα συμβόλαι σημείωσαν άνοδο 35 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 68 δολ. το βαρέλι.

Το μπρεντ για παράδοση Αυγούστου στο ICE Futures του Λονδίνου παρέμεινε αμετάβλητο στα 71,47 δολ. το βαρέλι στις 11:46 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης.