Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 19 Ιουνίου 2007 08:09

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

* ΕΞΠΡΕΣ: "Η εξωστρέφεια επιχειρήσεων ενισχύει και την απασχόληση. "Μύθος", κατά το ΙΟΒΕ, η μείωση θέσεων εργασίας στην Ελλάδα λόγω επέκτασης στο εξωτερικό".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Επιφυλάξεις μετά τα ρεκόρ. Σύνδρομο "υψοφοβίας" στις αγορές. Η Σοφοκλέους με το βλέμμα στα κέρδη εξαμήνου και στα placement".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Έκκληση Καπράλου - εισηγμένων: "Καταργήστε τον φόρο συναλλαγών επί μετοχών".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Μετεκλογικά βάρη από τις προεκλογικές παροχές". Συστάσεις προς όλους από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Ν. Γκαργκάνα".

Χρηματιστηριακές αγορές

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι "Το ανοδικό ξέσπασμα των χρηματιστηριακών αγορών προβληματίζει τους ειδικούς που εμφανίζονται επιφυλακτικοί, φοβούμενοι ενδεχόμενη διόρθωση των τιμών. Στη Σοφοκλέους, η χθεσινή συνεδρίαση ήταν ανοδική μεν, αλλά αδύναμη".

Ν. Γκαργκάνας

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ αναφέρει ότι "Προώθηση διαρθρωτικών μέτρων, όχι επανάπαυση και μακριά από προεκλογική παροχολογία συνιστά ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Ν. Γκαργκάνας. Ο κεντρικός τραπεζίτης εκτιμά ότι η ανάπτυξη θα διατηρηθεί υψηλά, πάνω από 4% και στο β' τρίμηνο του 2007, παρατηρώντας όμως ότι "οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης δημιουργούν αίσθημα επανάπαυσης με αποτέλεσμα ορισμένοι να θεωρούν ότι δεν πρέπει να προχωρήσουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Αν είχαν γίνει παρεμβάσεις στις δομές της οικονομίας, η ανεργία θα είχε μειωθεί ταχύτερα, και όχι μόνο κατά τρεις μονάδες από το 1999".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ