Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 19 Ιουνίου 2007 10:38

Bayer: Υψηλότερα τα κέρδη από την εξαγορά της Schering

ΣΤΗΝ αύξηση των κερδών τα επόμενα τρία χρόνια θα οδηγήσει η εξαγορά της Schering AG, σε συνδυασμό με τη μείωση των δαπανών για έρευνα, ανακοίνωσε σήμερα η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Γερμανίας, Bayer AG.

Φέτος η εταιρεία αναθεώρησε προς τα πάνω την εκτίμησή της για το περιθώριο κέρδους στο 20% και στο 22% το 2008, λέγοντας ότι η εξαγορά της Schering θα της επιτρέψει να μειώσει το κόστος κατά 100 εκατ. ευρώ, περισσότερο από την πρόβλεψη έως το 2009, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι μετοχές της Bayer σημείωσαν άνοδο περίπου 2%.

Φέτος και το επόμενο έτος η Bayer θα δαπανήσει 15% των πωλήσεών της σε έρευνα και ανάπτυξη, λιγότερα από πέρυσι όταν οι δαπάνες ήταν κοντά στο 17%. Στο μέλλον οι δαπάνες για έρευνα και ανάπτυξη θα κυμαίνονται από 15% έως 17% των πωλήσεων.

Η Bayer εκτιμά ότι θα εξοικονομήσει περισσότερο από 800 εκατ. ευρώ από την εξαγορά της Schering, περισσότερα της προηγούμενης πρόβλεψης των 700 εκατ. ευρώ έως το 2009, σύμφωνα με τη σημερινή δήλωση του ανώτατου εκτελεστικού της διευθυντή, Werner Wenning.

Οι μετοχές της Bayer σημείωσαν άνοδο 89 σεντς, ποσοστό 1,6%, φθάνοντας στα 56,94 ευρώ η μία στις 9:06 π.μ. στη Φραγκφούρτη, τοπική ώρα. Από την αρχή του έτους έχουν σημειώσει άνοδο περίπου 38%, υπερβαίνοντας τις επιδόσεις των μεγαλύτερων ανταγωνιστριών της Novartis AG, οι μετοχές της οποίας υποχώρησαν 1,6% και της Sanofi-Aventis SA, οι οποίες απώλεσαν περίπου 11%.