Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 19 Ιουνίου 2007 17:00

Έργο 1,02 εκατ. ευρώ για την οργάνωση λειτουργίας Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών

Τη διενέργεια διαγωνισμού για το έργο «Οργάνωση των φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών και σχεδιασμός της λειτουργίας τους», συνολικού προϋπολογισμού 1,02 εκατ. ευρώ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον» (ΕΠΠΕΡ), ανακοίνωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Σκοπός του έργου είναι η υποβοήθηση της οργάνωσης των 27 συσταθέντων Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών. Αναλυτικότερα αντικείμενο του έργου είναι :

1. Η σύνταξη τριετών σχεδίων δράσης, που αφορούν στην επόπτευση και φύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος, την συστηματική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, καθώς επίσης και στην εκπαίδευση και κατάρτιση του προσωπικού.

2. Η οικονομικοτεχνική επεξεργασία του πλαισίου λειτουργίας καθενός από τους 27 Φορείς Διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών της χώρας.

3. Η διαμόρφωση ενός εθνικού πλαισίου παρακολούθησης των περιοχών και ο σχεδιασμός δράσεων παρακολούθησης τριετούς εφαρμογής, με παράλληλη οργάνωση και εγκατάσταση ενιαίας βάσης δεδομένων.

4. Η υποστήριξη των Φορέων Διαχείρισης σε ότι αφορά στην εξειδίκευση των κανονισμών λειτουργίας των περιοχών αυτών.

5. Η διατύπωση προτάσεων για τις ανάγκες υποστήριξης και λειτουργίας των φορέων διαχείρισης μετά την λήξη του Γ ΚΠΣ, ή την πιθανή τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου τους.

Το έργο θα ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα 12 μηνών από την ημέρα υπογραφής της σχετικής σύμβασης.