Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2007 12:09

ΠΑΣΟΚ: Απλήρωτα πρόστιμα του ΟΤΕ ύψους 9.248.196 ευρώ

«Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) έχει επιβάλει τα τρία τελευταία χρόνια στον ΟΤΕ πρόστιμα ύψους 11,7 εκατ. ευρώ και ο ΟΤΕ έχει πληρώσει μόνο τα 2,5 εκατ. ευρώ και οφείλει 9,2 εκατ. ευρώ, δηλαδή το 79%», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο υπεύθυνος Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας, τονίζοντας πως η ευθύνη ανήκει εξ ολοκλήρου στην κυβέρνηση, που διορίζει και τη διοίκηση του ΟΤΕ και τη διοίκηση της ΕΕΤΤ.

«Λογικά δύο τινά συμβαίνουν», παρατηρεί το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ: «Ή ο ΟΤΕ είναι μεγαλοπαραβάτης του δικαίου των τηλεπικοινωνιών και ταυτόχρονα μεγαλοοφειλέτης, ή η ΕΕΤΤ κακώς του επέβαλε τα πρόστιμα. Τρίτη εκδοχή δεν υπάρχει».

Ο κ.Ρόβλιας σημειώνει επίσης, πως «ενώ οι υπόλοιπες εταιρείες παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών έχουν πληρώσει 7.075.184 ευρώ από τα πρόστιμα που τους έχει επιβάλει η ΕΕΤΤ (ποσοστό 94%), ο ΟΤΕ έχει πληρώσει μόνο το 21% και έχει απλήρωτο το 79% των προστίμων που του έχουν επιβληθεί».

«Αν τα πρόστιμα είναι νόμιμα, γιατί δεν πληρώνονται και αν δεν είναι νόμιμα, γιατί επεβλήθησαν;» διερωτάται ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και προσθέτει:

«Γιατί ο ΟΤΕ του κ. Βουρλούμη χρωστάει 9.248.196 ευρώ από πρόστιμα; Υπάρχει άραγε υπεύθυνος υπουργός να απαντήσει για το θέμα και να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν; Αν όχι, προφανώς η πολιτική ευθύνη μεταβιβάζεται στον πρωθυπουργό, ελλείψει αρμοδίου υπουργού για τις τηλεπικοινωνίες και ελλείψει πολιτικής για τις τηλεπικοινωνίες».