Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2007 17:21

Συστάσεις ΔΕΗ προς τους καταναλωτές

Η ΔΕΗ συνιστά στους πελάτες της να αποφεύγουν την παράλληλη χρήση των ηλεκτροβόρων συσκευών κατά τις ώρες 11πμ - 3 μμ, να διατηρούν τη θερμοκρασία των κλιματιστικών στους 25 βαθμούς και να μετακυλύουν τη χρήση των λοιπών ηλεκτρικών οικιακών συσκευών κατά τις βραδινές ή πρωινές ώρες.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, μέχρι τις μεσημβρινές ώρες ελάχιστες ήταν οι βλάβες στο ηλεκτρικό δίκτυο, παρά τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν στο διάστημα αυτό και την πολύ μεγάλη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Η ΔΕΗ τονίζει στην ανακοίνωσή της ότι το σύνολο των παραγωγικών μονάδων της είναι σε πλήρη λειτουργία, καθώς έχουν πραγματοποιηθεί εκτεταμένες συντηρήσεις, προκειμένου να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες της θερινής περιόδου.

Σύμφωνα με την επιχείρηση, τα αποθέματα υδάτινων πόρων βρίσκονται σε ιδιαίτερα ικανοποιητικά επίπεδα, παρά το γεγονός ότι η εφετινή περίοδος χαρακτηρίσθηκε από πολύ περιορισμένες υδατοπτώσεις και χιονοπτώσεις. Η ΔΕΗ διαθέτει επαρκή αποθέματα όχι μόνο για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και για την κάλυψη των αναγκών ύδρευσης 2.500.000 κατοίκων και άρδευσης 4.500.000 στρεμμάτων.