Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 26 Ιουνίου 2007 14:00

Συνάντηση Δ. Σιούφα με τον πρώην πρωθυπουργό της Φινλανδίας

Με τον πρώην πρωθυπουργό της Φινλανδίας και πρόεδρο του Εθνικού Ταμείου Έρευνας και Ανάπτυξης (SITRA) συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα έρευνας και τεχνολογίας, με έμφαση στα θέματα της καινοτομίας.

«Ακούσαμε ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις από τον κ.Aho για τη Φινλανδία και για την Ευρώπη για το πώς μπορεί να τρέξει πιο γρήγορα και να προλάβει τις εξελίξεις στον κόσμο. Θα έχει συνέχεια το υπουργείο Ανάπτυξης στη συνεργασία και μαζί του και με τη φινλανδική κυβέρνηση για να δούμε κοινές τεχνολογικές πρωτοβουλίες και καινοτομικές συνεργασίες από τα οποία και οι δύο πλευρές μπορούν να έχουν αμοιβαία οφέλη», δήλωσε ο κ. Σιούφας μετά τη συνάντηση.

«Παρά το γεγονός ότι η Φινλανδία και η Ελλάδα απέχουν γεωγραφικά η μία από την άλλη και οι ιστορικές τους εμπειρίες αλλά και η διάρθρωση των χωρών μπορεί να διαφέρουν, έχουμε πάρα πολλά κοινά. Έχουμε κοινούς στόχους και πρέπει να μας ενδιαφέρει να φροντίσουμε το μέλλον της Ευρώπης και την ευημερία της», δήλωσε από την πλευρά του ο πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας.