Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2007 08:15

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

* ΕΞΠΡΕΣ: "Προεκλογική χαλάρωση δαπανών βλέπει το ΙΟΒΕ. Σύσταση στην κυβέρνηση για αντίσταση σε γενικευμένες παροχές έως τις εκλογές".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Οκτώ παραπομπές από ΕΕ. Στο εδώλιο του Ευρωδικαστηρίου η χώρα. Η Ελλάδα εγκαλείται για σωρεία παραβιάσεων της κοινοτικής νομοθεσίας".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Αιφνίδιο placement στον ΟΤΕ. Νέα μετοχοποίηση με δόσεις. Θα διατεθεί πακέτο μέχρι 10,7% των μετοχών του Δημοσίου".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Καλπάζουν" οι δημόσιες δαπάνες λόγω των παροχών. Το ΙΟΒΕ διαπιστώνει μειωμένη αντίσταση σε αιτήματα".

ΟΤΕ

Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι "Ο κύβος ερρίφθη από το υπουργείο Οικονομίας και το placement στον ΟΤΕ δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί ακόμη και σήμερα και αν όχι σήμερα οπωσδήποτε τις αμέσως επόμενες ημέρες. Ήδη, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, συντονίζονται οι τράπεζες που θα αναλάβουν να φέρουν εις πέρας τη διάθεση, μέσω του accelerated book building, ποσοστού μέχρι 10,7% του ΟΤΕ, κυριότητας του ελληνικού Δημοσίου".

Δαπάνες-ΙΟΒΕ

Η ΕΞΠΡΕΣ αναφέρει ότι "Έντονη ανησυχία για τις επιπτώσεις του εκλογικού κύκλου στην οικονομία και την επίτευξη των στόχων του Προϋπολογισμού σχετικά με τις δαπάνες εκφράζει το ΙΟΒΕ και ζητεί "αντίσταση" στα αιτήματα για αυξημένες παροχές".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ