Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2007 08:02

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

* ΕΞΠΡΕΣ: «Προπομπός ...ο ΟΤΕ για Τ.Τ. και 2 καζίνο. Έσοδα 1,1 δισ. άντλησε το Δημόσιο από τη διάθεση του 10% των μετοχών του Οργανισμού».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Χορός δισ. ευρώ στην αγορά. Υπερκάλυψη ρεκόρ στο placement ΟΤΕ. Τριπλάσια κεφάλαια για μετοχές της Aegean Airlines στη δημόσιο εγγραφή».

* ΚΕΡΔΟΣ: «Ο ΟΤΕ ρίχνει το χρέος και ανεβάζει τη Σοφοκλέους. 1.1 δισ. από το placement».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Επτά φορές υπερκάλυψη για την πώληση 10,7% του ΟΤΕ. Το Δημόσιο συγκέντρωσε 1,1 δισ. ευρώ-Συνεχίζονται οι αποκρατικοποιήσεις».

ΟΤΕ

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι "Πακτωλός κεφαλαίων κινεί τα νήματα στη Σοφοκλέους. Το placement για το 10,7% του ΟΤΕ υπερκαλύφθηκε κατά επτά φορές, ενώ την ίδια στιγμή η προσφορά Ελλήνων ιδιωτών στη δημόσια εγγραφή της Aegean είναι μεγαλύτερη κατά τρεις φορές από το σύνολο της έκδοσης".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ σημειώνει ότι "Ολοκληρώθηκε χθες η διάθεση 10,7% του ΟΤΕ σε Έλληνες και ξένους θεσμικούς, στα 21,4% ευρώ ανά μετοχή (κλείσιμο Τετάρτης). Η προσφορά συνάντησε ιδιαίτερα μεγάλη ζήτηση, καθώς υπερκαλύφθηκε επτά φορές. Τα συνολικά έσοδα που συγκέντρωσε το Δημόσιο ανήλθαν σε 1,1 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση μίλησε για συνέπεια "στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων" ενώ έντονη ήταν η κριτική από αντιπολίτευση και συνδικαλιστές".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ