Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2007 11:03

BBVA: Προσλήψεις στα παράγωγα σε Ευρώπη, Ασία, Μεξικό

ΣΤΗΝ πρόσληψη 240 τραπεζιτών προχωρά φέτος σε ολόκληρο τον κόσμο η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA, με στόχο την αύξηση των δραστηριοτήτων της στα παράγωγα.

Η BBVA στρατολόγησε 151 τραπεζίτες από τον Ιανουάριο. Θα προσλάβει περίπου 100 στο νέο προσωπικό παραγώγων στη Μαδρίτη και 115 στα γραφεία της συμπεριλαμβανομένων του Λονδίνου, της Φραγκφούρτης και του Μέξικο Σίτι, σύμφωνα με τον επικεφαλής ξένων αγορών της τράπεζας, Ricardo Laiseca. Ομάδα 25 τραπεζιτών θα αρχίσει να ασχολείται με τη δραστηριότητα των παραγώγων στο Χονγκ Κονγκ.

Η BBVA επιθυμεί να έχει περίπου 1.500 τραπεζίτες στο σκέλος των παραγώγων μετά την ολοκλήρωση των προσλήψεων, που θα την βοηθήσουν να ανταγωνιστεί τη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, Deutsche Bank AG στη Φραγκφούρτη, που πραγματοποιεί περίπου το ήμισυ των κερδών της από τα παράγωγα. Τα νέα στελέχη της ισπανικής τράπεζας θα ανταγωνιστούν τη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας BNP Paribas SA, η οποία αυτόν τον μήνα ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει 200 τραπεζίτες στο σκέλος μετοχών και παραγώγων έως τα τέλη του έτους.

Τον Ιανουάριο και η Barclays Capital ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει μεγάλη επένδυση στα παράγωγα.