Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 03 Ιουλίου 2007 08:52

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

* ΕΞΠΡΕΣ: «Καλπάζουν οι χορηγήσεις δανείων προς τα Βαλκάνια. Αύξηση 66% στο πρώτο τρίμηνο των υπολοίπων των ελληνικών τραπεζών στη ΝΑ Ευρώπη».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Big Bang» στην ενέργεια. Επενδύσεις 3,5 δισ. ευρώ από ιδιώτες. Νέα εποχή μετά την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς από 1ης Ιουλίου».

* ΚΕΡΔΟΣ: « Αλλάζει το σκηνικό στις τηλεπικοινωνίες. Συμφωνία hol- Vodafone, χρήμα στη Forthnet.»

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Ενδείξεις για αλλαγές πολιτικής στα επιτόκια. Αναλυτές «βλέπουν σήμα» από Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για στοπ στις αυξήσεις».

Πληθωρισμός

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ υποστηρίζει ότι «το τοπίο της νομισματικής πολιτικής φαίνεται να αλλάζει και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, καθώς χαμηλώνουν ταυτοχρόνως οι τόνοι για τον πληθωρισμό, σημείο αναφοράς για τα επιτόκια. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) εμφανίζεται έτοιμη να αλλάξει φρασεολογία για την παρακολούθηση του πληθωρισμού, κίνηση η οποία ίσως να σηματοδοτεί ότι βρίσκεται κοντά σε παύση της πολιτικής αύξησης των επιτοκίων, ενώ η Φέντεραλ Ριζέρβ δείχνει να έχει επιτύχει σημαντικό μέρος της μάχης κατά του πληθωρισμού».

ΔΕΗ

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι «το μονοπώλιο της ΔΕΗ τυπικά έληξε την 1η Ιουλίου και οι οικιακοί καταναλωτές έχουν δικαίωμα να αγοράσουν ρεύμα από τρίτους. Εντός του 2008 θα υπάρξουν οι πρώτες προσφορές από ιδιωτικές εταιρείες. Το ενδιαφέρον των ιδιωτών για επενδύσεις στην ηλεκτροπαραγωγή είναι μεγάλο. Ήδη έχουν ανακοινώσει νέες μονάδες προϋπολογισμού 3,5 δισ. ευρώ».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ