Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 03 Ιουλίου 2007 11:07

Autonomy: Καλύτερα των προβλέψεων αποτελέσματα το β' τρίμηνο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών αυξήθηκαν το δεύτερο τρίμηνο τα έσοδα και τα προ φόρων κέρδη της Autonomy Corp.

Οι πωλήσεις και τα προ φόρων κέρδη ήταν «σημαντικά» καλύτερα από τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών και στο υψηλότερο επίπεδο των προβλέψεων, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία που εδρεύει στην Αγγλία. Επίσης η ίδια ανακοίνωσε ότι αγόρασε την Zantaz Inc. των ΗΠΑ προς 375 εκατ. δολάρια.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Autonomy, Mike Lynch, είπε ότι το δεύτερο τρίμηνο ήταν «εξαιρετικό» και η αύξηση από το προηγούμενο έτος ήταν αποτέλεσμα της εσωτερικής ανάπτυξης της εταιρείας.

Η εταιρεία προβλεπόταν να εμφανίσει πωλήσεις 70,2 εκατ. δολ., σύμφωνα με τις μέσες εκτιμήσεις τεσσάρων οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg. Τα προ φόρων κέρδη το τρίμηνο προβλεπόταν να διαμορφωθούν στα 23,4 εκατ. δολ., σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τριών αναλυτών.

Σε διαφορετική ανακοίνωση η Autonomy, ανέφερε ότι θα πουλήσει 12,7 εκατ. νέες μετοχές για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά της Zantaz.

Οι μετοχές της Autonomy, σημείωσαν άνοδο 52 πένες, ποσοστό 7,1%, φθάνοντας στις 780 πένες η μία στις 8:04 π.μ. στο Λονδίνο. Συνολικά το τελευταίο δωδεκάμηνο, εκτός από τη σημερινή ημέρα, έχουν σημειώσει άνοδο 86%.