Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 03 Ιουλίου 2007 12:51

Kesa: Ενδιαφέρον για την εξαγορά του σκέλους της, BUT

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ για την εξαγορά της BUT, της αλυσίδας επίπλων και ηλεκτρικών οικιακών συσκευών της Kesa Electricals Plc, της τρίτης σε μέγεθος εταιρείας λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών της Ευρώπης, εκδήλωσαν υποψήφιοι αγοραστές, όπως αποκάλυψε η εταιρεία.

«Η εταιρεία βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο διερεύνησης των ενδείξεων και μία εμπορική συναλλαγή δεν είναι σίγουρη, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία που εδρεύει στο Λονδίνο. Οι μετοχές της Kesa, σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα πλέον του έτους.

Η Kesa προσέλαβε την Lazard Ltd. για να εξετάσει μια πιθανή πώληση, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Les Echos, επικαλούμενη πηγές. Η τιμή εξαγοράς θα κυμανθεί από 500 εκατ. ευρώ (681 εκατ. δολ.) και 800 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το δημοσίευμα. H Kesa ανακαίνισε τα καταστήματα BUT και πρόσθεσε περισσότερα έπιπλα κουζίνας και ηλεκτρικές οικιακές συσκευές για να αντιστρέψει τη μείωση των κερδών.

Οι μετοχές της Kesa σημείωσαν άνοδο έως 26,75 πένες, ποσοστό 8,5%, φθάνοντας στις 341 πένες στο Λονδίνο, τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 14 Μαΐου του 2006. Στις 9:45 π.μ., τοπική ώρα, οι μετοχές σημείωναν άνοδο 6,6%, φθάνοντας στις 335 πένες η μία.

Η BUT πουλά ηλεκτρικά είδη και έπιπλα σε περίπου 100 καταστήματα. Τα έσοδα το έτους έως και τον Ιανουάριο αυξήθηκαν 3,1%, φθάνοντας στα 595,7 εκατ. λίρες στερλίνες.