Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 03 Ιουλίου 2007 12:58

Elbisco: Πιστοποίηση κατά ISO22000 της μονάδας στο Πικέρμι

Κατά το διεθνώς αναγνωρισμένο Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας

ISO22000:2005, πιστοποιήθηκε η παραγωγική μονάδα της Elbisco ABEE στο Πικέρμι Αττικής, επιβεβαιώνοντας τoν άρτιο σχεδιασμό και υλοποίηση ενός συστήματος σύμφωνου με τις αυστηρές διεθνείς προδιαγραφές αναφορικά με τη διαχείριση της ασφάλειας τροφίμων. Η συγκεκριμένη πιστοποίηση δίνει στην εταιρεία ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, ενισχύοντας περαιτέρω τη δυναμική της ανάπτυξη.

ISO22000

Το πρότυπο ISO22000 εκδόθηκε το Σεπτέμβριο 2005 από τον οργανισμό International Standards Organisation (ISO) και αποτελεί ένα ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων. Αφορά τις εταιρείες τροφίμων, αλλά και τις επιχειρήσεις που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στον ευρύτερο κύκλο παραγωγής και διάθεσης τροφίμων.

Το νέο διεθνές αυτό σύστημα βασίστηκε σε υπάρχοντα εθνικά συστήματα και θα αποτελέσει το αυριανό πρότυπο πιστοποίησης για τα Συστήματα HACCP σε παγκόσμια κλίμακα από το 2008.

Στην ανάπτυξη του προτύπου συμμετείχαν οι μεγαλύτεροι σχετικοί διεθνείς οργανισμοί: CIAA (Confederation of Food & Drink Industries of EU), Codex Alimentarius, CIES (Global Food Safety Initiative), WFSO (World Food Safety Organisation) και IAF (International Accreditation Forum).