Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2007 08:14

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

* ΕΞΠΡΕΣ: «Ανάγκη επενδύσεων 1 δισ. στο σαθρό δίκτυο της ΔΕΗ. Η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρισμού επιβάλλει ενίσχυση των υποδομών διανομής ρεύματος».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Διχάζει το ακριβό ευρώ. Οι πολιτικοί φοβούνται, η ΕΚΤ καθησυχάζει. Ιστορικό ρεκόρ έναντι του γεν- Σταθερά πάνω από 1,36 δολάρια».

* ΚΕΡΔΟΣ: «Με πακέτα και real estate απαντά στην πίεση ο ΟΤΕ. Οι εναλλακτικοί απειλούν να του αποσπάσουν 170.000 πελάτες. ¶μεσες κινήσεις Βουρλούμη».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Τα επιχειρηματικά deals εκτοξεύουν τις μετοχές. Deutche Bank και Lehman «βλέπουν» άνοδο ρεκόρ φέτος».

Ευρώ

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι «σε απόσταση αναπνοής από το ρεκόρ του με το δολάριο και στο υψηλότερο επίπεδο της ιστορίας του έναντι του γεν βρέθηκε χθες το ευρώ. Η ανατίμηση ανησυχεί τις κυβερνήσεις αλλά τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. εμφανίζονται καθησυχαστικά. Με τον Ν. Σαρκοζί διαφωνεί και ο νέος Βρετανός υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στους FT».

Μετοχές

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ αναφέρει ότι «η συγκρατημένη αισιοδοξία για τα επιτόκια σε Ευρώπη και ΗΠΑ και η "φρενίτιδα" των deals εξαγορών - συγχωνεύσεων έδωσαν νέα ώθηση στα χρηματιστήρια. Οι επενδυτές φαίνεται πως άφησαν πίσω τις αμφιβολίες για προοπτικές και τοποθετούνται ξανά σε μετοχές».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ