Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2007 10:58

Kingdom Holding: Προς πώληση μετοχών στο ευρύ κοινό

ΕΤΟΙΜΗ για προσφορά των μετοχών της στο ευρύ κοινό, είναι η Kingdom Holding Co., η επενδυτική εταιρεία του δισεκατομμυριούχου Σαουδάραβα πρίγκιπα Αλγουαλίντ μπιν Ταλάλ, σε δημόσια εγγραφή, η οποία την αξιολογεί έως 17,6 δισ. δολ., σύμφωνα με δύο ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

H Kingdom, που εδρεύει στο Ριαντ, θα πουλήσει μετοχές από 10,25 ρεάλ (2,73 δολ.) έως 10,5 ρεάλ, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους επειδή οι πληροφορίες είναι εμπιστευτικές. Οι μετοχές, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ενδέχεται να διατεθούν σε μεμονωμένους επενδυτές το νωρίτερο στις 7 Ιουλίου.

Στα περιουσιακά στοιχεία της Kingdom περιλαμβάνεται το 4% της Citigroup Inc., το 22% της Four Seasons Hotels Inc., το 3,75% της News Corp. και το 17,3% της Euro Disney SCA, όπως αναφέρεται στο Web site της.

Ο ηλικίας 52 ετών πρίγκιπας θα έχει στην κυριότητά του το 93,5% της Kingdom μετά την πώληση του 5%, σύμφωνα με έγγραφο. Τα παιδιά του, ο πρίγκιπας Καλίντ και η πριγκίπισσα Ριμ, θα έχουν μεταξύ τους το 0,5%.