Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 13 Μαρτίου 2001 14:05

Aνω των 85 δισ. το ενεργητικό της Marfin Classic AEEX

Με την παρουσία ή την εκπροσώπηση περίπου 2.000 μετόχων και aπαρτία 33,8% του συνόλου των μετόχων της εταιρείας, πραγματοποιήθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση της Marfin Classic, όπου αποφασίστηκε ομόφωνα η ανάκληση της απόφασης για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και η αύξηση του ενεργητικού της εταιρείας, μετά την συγχώνευση με τις εταιρείες επενδύσεων χαρτοφυλακίου Marfin Magnum και Marfin Momentum.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, η συγχώνευση που θα δρομολογηθεί άμεσα με αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων των τριών εταιρειών θα γίνει στην τιμή της εσωτερικής αξίας των χαρτοφυλακίων τους, μετά από σχετική εκτίμηση της αρμόδιας επιτροπής.

Σύμφωνα με την διαδικασία που θα ακολουθηθεί, αναμένεται ότι, υπό την προϋπόθεση ότι οι γενικές συνελεύσεις των μετόχων και των τριών εταιρειών θα εγκρίνουν το τελικό σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης, η συγχώνευση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε ένα διάστημα τεσσάρων έως έξι μηνών.

Από την τελευταία, θα προκύψει μία ΑΕΕΧ, που με ενεργητικό άνω των 85 δισ. δρχ. θα έχει το μέγεθος για να είναι ανταγωνιστική όχι μόνο στον ελληνικό, αλλά και στον διεθνή επενδυτικό χώρο.

Κατά την διάρκεια της γενικής συνέλευσης, ο όμιλος Marfin δεσμεύθηκε να παράσχει μία σειρά από προνόμια στου μετόχους της Marfin Classic που θα διατηρούν επί μακρόν την συμμετοχή τους στην εταιρεία και αναφέρθηκε ότι οι παλαιοί μέτοχοι που εμπιστεύθηκαν την εταιρεία τον Νοέμβριο του 1998, παρά την δραματική πτώση του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ), εξακολουθούν να έχουν απόδοση περίπου 45%, που αντιστοιχεί με μέση ετήσια απόδοση της τάξης του 17%.