Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 10 Ιουλίου 2007 11:05

LG.Philips LCD: Κέρδη για πρώτη φορά σε πέντε τρίμηνα

ΚΕΡΔΗ για πρώτη φορά σε πέντε τρίμηνα, μετά την αύξηση των τιμών για οθόνες, εμφάνισε η δεύτερη σε μέγεθος εταιρείας που παράγει οθόνες υγρών κρυστάλλων στον κόσμο, LG.Philips LCD Co.

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 228 δισ. ουόν (248 εκατ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, από ζημίες ρεκόρ πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Οι πωλήσεις, συμπεριλαμβανομένων και των αντίστοιχων που πραγματοποίησαν οι θυγατρικές της στο εξωτερικό, αυξήθηκαν 45%, φθάνοντας στα 3,36 τρισ. ουόν. Τα κέρδη υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών.

Η εταιρεία προβλέπει ότι τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη θα διαμορφωθούν πλησιάσουν το 20% ως ποσοστό επί των πωλήσεων.

Οι μετοχές της LG.Philips, που δημιουργήθηκε το 1999 ως venture μεταξύ της LG Electronics Inc. και της ολλανδικής Royal Philips Electronics NV, έχουν σημειώσει άνοδο 59% φέτος, αποτέλεσμα της προσδοκίας για υψηλότερες τιμές σε οθόνες και της αύξησης της ζήτησης.

Οι τιμές μιας οθόνης 17 ιντσών, αυξήθηκαν 22% από τον Μάρτιο έως τα τέλη Ιουνίου, σύμφωνα με την WitsView Technology Corp. με έδρα την Ταϊπέι. Οι τιμές για οθόνες φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών 15,4 ιντσών, αυξήθηκαν 8,7% την ίδια χρονική περίοδο σύμφωνα με την εν λόγω εταιρεία ερευνών.