Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 10 Ιουλίου 2007 12:21

Air Liquide: Ανοδος των μετοχών μετά τις εικασίες εξαγοράς από την KKR

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας βιομηχανικών αερίων στον κόσμο, Air Liquide SA, τη μεγαλύτερη σε χρονικό διάστημα περίπου πέντε ετών, εν μέσω εικασιών για μια πιθανή εξαγορά από την Kohlberg Kravis Roberts & Co.

Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο 5,9 ευρώ, ποσοστό 6,1%, φθάνοντας στα 102,12 ευρώ η μία, τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 4 Νοεμβρίου του 2002 και διαπραγματεύθηκαν στα 100,22 ευρώ στις 10:05 π.μ. στο Παρίσι, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 24,2 δισ. ευρώ (33 δισ. δολ.). Η Air Liquide αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα και από την KKR δεν βρέθηκε κάποιος για να κάνει σχόλιο.

Η Air Liquide προβλέπει ότι η αύξηση των ετήσιων κερδών θα αυξηθούν έως 13% έως το 2011, καθώς οι περιβαλλοντικοί κανονισμοί αυξάνουν τις παραγγελίες για υδρογόνο που χρησιμοποιείται για να μειωθεί το θειάφι στη βενζίνη και το ντήζελ. Οπως η μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της γερμανική Linde AG, έτσι και η γαλλική εταιρεία επεκτείνεται σε ιατρικά προϊόντα μεγαλύτερου περιθωρίου κέρδους, συμπεριλαμβανομένου και του αερίου αντιμετώπισης του άσθματος.

Φέτος οι μετοχές της Air Liquide έχουν σημειώσει άνοδο 11%. Ο δείκτης CAC-40 του Χρηματιστηρίου έχει σημειώσει άνοδο 10%.