Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 10 Ιουλίου 2007 15:33

Β.Παπανδρέου: 'Ενα βήμα πιο κοντά στην πλήρη ιδιωτικοποίησή του το ΤΤ

«Η κυβέρνηση, συνεπής στη βασική της επιλογή για εκποίηση της δημόσιας περιουσίας προχώρησε, για καθαρά εισπρακτικούς λόγους, στη διάθεση επιπλέον ποσοστού 20% του μετοχικού κεφαλαίου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην πλήρη ιδιωτικοποίησή του, η οποία βρίσκεται στην κρυφή ατζέντα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών».

Αυτό δήλωσε η υπεύθυνη Οικονομίας και Οικονομικών του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου, με αφορμή τη διάθεση από την κυβέρνηση επιπλέον ποσοστού 20% του μετοχικού κεφαλαίου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Όπως επεσήμανε η πρώην υπουργός, «το Ταμιευτήριο, με τη μεγάλη καταθετική βάση που διαθέτει, θα μπορούσε να αποτελέσει μοχλό πίεσης για μεγαλύτερο ανταγωνισμό και καλύτερες συνθήκες δανεισμού για τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις». Αντί αυτού, -υπογραμμίζει η κ. Παπανδρέου- η διοίκηση του κ. Τσουπίδη προτίμησε να φορτώσει το ΤΤ, την κατεξοχήν Τράπεζα των συνταξιούχων και των λαϊκών στρωμάτων, με χαμηλής απόδοσης και υψηλού ρίσκου επενδύσεις, για να εξυπηρετήσει και να κάνει πλουσιότερους τον κ.Παπαμαρκάκη της North Asset Management και άλλους "επίλεκτους" προνομιακούς συνομιλητές των κυβερνητικών αξιωματούχων».

«Το ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα πρέπει να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο, ως ειδικό πιστωτικό ίδρυμα των μικροκαταθετών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και να συμβάλει στον ανταγωνισμό στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, προς όφελος των καταναλωτών και της ελληνικής οικονομίας γενικότερα, όπως ακριβώς συμβαίνει στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης»,κατέληξε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.