Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2007 12:08

Microsοft: Προς μείωση της τιμής πώλησης του Xbox

ΣΧΕΔΙΑ μείωσης της τιμής πώλησης του παιχνιδιού της Xbox 360 κάνει η μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού στον κόσμο Microsoft Corp. για να ανταγωνιστεί το καλύτερο σε πωλήσεις παιχνίδι της Nintendo Co., Wii.

Η Microsoft πρέπει να μειώσει την τιμή του Xbox που κυμαίνεται από 299 έως 479 δολ. για να αυξήσει τις πωλήσεις και να προσελκύσει καταναλωτές που δεν ενδιαφέρονται για τα παραδοσιακά παιχνίδια μάχης και αγώνων αυτοκινήτου, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Microsoft Game Studios, Shane Kim, σε συνέντευξή του. Ο ίδιος αρνήθηκε να αναφερθεί στο πότε θα ανακοινωθεί η μείωση της τιμής πώλησης του παιχνιδιού. Δεν θα γίνει αυτήν την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της διάσκεψης Ε3 για τα παιχνίδια, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Το Χbox 360 υστερεί σε πωλήσεις του Wii των 249 δολ. που παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο. Αυτήν την εβδομάδα η Sony Corp. μείωσε την τιμή του PlayStation 3, το οποίο υστερεί και των δύο παιχνιδιών Xbox και Wii, κατά 17% στα 499 δολ. από 599 δολ. το ένα στις ΗΠΑ. Η Microsoft έχει υποσχεθεί να κάνει τη δραστηριότητα των παιχνιδιών κερδοφόρα φέτος.

Τη χρήση του 2006 το σκέλος παιχνιδιών της εταιρείες απώλεσε 1,26 δισ. δολ. σε πωλήσεις 4,26 δισ. δολαρίων. Ο επικεφαλής της διοίκησης του σκέλους του Xbox, David Hufford, είπε τον μήνα που πέρασε ότι απαιτείται η μείωση της τιμής για να πειστούν οι γονείς να αγοράσουν το παιχνίδι για τα παιδιά τους.

Τα παραπάνω σχόλια έκανε χθες ο Kim καθώς η Microsoft προετοιμάζεται για την Electronic Entertainment Expo, άλλως E3, στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, όπου οι κατασκευαστές ηλεκτρονικών παιχνιδιών και οι δημιουργοί των θεμάτων τους ανακοινώνουν τα νέα προϊόντα για το επόμενο έτος.

Οι μετοχές της Microsoft υποχώρησαν 54 σεντς, φθάνοντας χθες στα 29,33 δολ. η μία στο Nasdaq, ενώ μέσα στο 2007 έχουν σημειώσει απώλειες 1,8%.