Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2007 12:10

Στη Βουλή τις επόμενες μέρες το ν/σ για τη Χάρτα Δικαιωμάτων επιβατών ακτοπλοΐας

Κατατίθεται άμεσα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη Χάρτα Δικαιωμάτων επιβατών της ακτοπλοΐας και των υδροπλάνων, όπως έκανε γνωστό σήμερα ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Όπως είπε ο κ.Κεφαλογιάννης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για όλα τα θέματα του ΥΕΝ, τα αναπτυξιακά έργα, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλους τους λιμένες εθνικής σημασίας καθώς και για τα θέματα της ακτοπλοΐας.

«Είμαστε καθ' όλα έτοιμοι να υποδεχθούμε τα επτά εκατομμύρια των επιβατών, Ελλήνων και ξένων επισκεπτών, οι οποίοι θα διακινηθούν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες από τα τρία λιμάνια της Αττικής. Ήδη έχουν διακινηθεί 2,5 εκ. τουρίστες και Έλληνες πολίτες, σε δέκα χιλιάδες δρομολόγια», δήλωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και πρόσθεσε:

«Ο λιμένας Πειραιά παρουσιάζει μια εικόνα αντάξια και του τουριστικού προϊόντος που θέλουμε να πουλήσουμε στο εξωτερικό και, βεβαίως, των προσδοκιών των Ελλήνων πολιτών - αυτό το λένε όλοι οι φορείς, συμπεριλαμβανομένης και της Ένωσης Καταναλωτών - και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και αυτό το καλοκαίρι».