Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2007 10:17

Samsung: Τα χαμηλότερα κέρδη τετραετίας εξ αιτίας των τσιπ

ΤΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ τριμηνιαία κέρδη σε χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών εμφάνισε η Samsung Electronics Co. – η μεγαλύτερη εταιρεία της Ασίας, που παράγει ημιαγωγούς, επίπεδες οθόνες και κινητά τηλέφωνα – μετά τον κορεσμό στην αγορά που οδήγησε τις τιμές σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ.

Το δεύτερο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν 5%, φθάνοντας στο 1,42 τρισ. ουόν (1,6 δισ. δολ.) σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Ν. Κορέα. Αυτά είναι τα χαμηλότερα κέρδη από το δεύτερο τρίμηνο του 2003. οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 3,7%, φθάνοντας στα 14,63 τρισ. ουόν.

Κατά μέσον όρο 14 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News εκτιμούσαν ότι τα καθαρά κέρδη της Samsung το δεύτερο τρίμηνο θα ήταν 1,3 τρισ. ουόν σε πωλήσεις 14,84 τρισ. ουόν.

Τα λειτουργικά κέρδη υποχώρησαν 36% φθάνοντας στα 910,7 δισ. ουόν το δεύτερο τρίμηνο και στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πλέον των πέντε ετών.

Οι μετοχές της Samsung σημείωσαν σήμερα άνοδο 4,2%, μετά το δημοσίευμα που ανέφερε ότι ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Carl Icahn ενδέχεται να προγραμματίζει να κάνει επιθετική προσφορά εξαγοράς.