Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2007 10:15

Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Proton Bank: «Σήμερα οι αγορές αναμένεται να ανοίξουν σταθεροποιητικά. Εγχωρίως, το κλίμα παραμένει θετικό χάρη στις εικασίες συμφωνιών, άρα αναμένεται να συνεχιστεί η πρόσφατη υπεραπόδοση συγκριτικά με τους Ευρωπαίους εταίρους».

Fortius Finance: «Η κινητικότητα στον τομέα των συγχωνεύσεων & εξαγορών αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά στο β΄6μηνο του 2007, με ότι αυτό συνεπάγεται για την πορεία του ΓΔ. Ο επιταχυντής των εξελίξεων σε πολλούς κλάδους και ιδιαίτερα στον καταλυτικό τραπεζικό κλάδο, φαίνεται ότι είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της αύξησης του μ/κ της Marfin Investment Group, καθώς τα €5.19 δισ. τα οποία συγκεντρώθηκαν αναμένεται να οδηγήσουν σε επιθετικές και αμυντικές κινήσεις τις εταιρείες εκείνες οι οποίες είτε μπορούν να αποτελέσουν στόχο εξαγοράς, ή εκείνες οι οποίες θέλουν να διατηρήσουν τα κεκτημένα όσον αφορά μερίδια αγοράς ή κεφαλαιοποιήσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εξαγορά του 30% της Vivartia στην τιμή των €25.00 ανά μετοχή (με premium της τάξης του +38.1% από την τιμή κλεισίματος στις 12/7), η οποία αναμένεται να διαφοροποιήσει τις προοπτικές του ελληνικού ομίλου, αλλά και γενικότερα του ομίλου τροφίμων.

»Για τη σημερινή συνεδρίαση ως πιθανότερο σενάριο προκρίνουμε την κίνηση του ΓΔ σε υψηλότερα επίπεδα αρχικά (λόγω των κερδών της Wall Street την Παρασκευή), με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο ντεμπούτο των νέων μετοχών της Marfin Investment Group στο ΧΑ. Από τεχνικής απόψεως το επόμενο σημείο αντίστασης για το ΓΔ εντοπίζεται στις 5.220 μονάδες».