Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2007 13:37

ΓΕΚ: Σύμβαση μεταξύ Hρων Θερμοηλεκτρική και ΔΕΗ

Την υπογραφή σύμβασης μεταξύ της θυγατρικής της Ηρων Θερμοηλεκτρική Α.Ε. και της ΔΕΗ Α.Ε. για τη μίσθωση της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 147 MW για τρία χρόνια, ανακοίνωσε σήμερα η ΓΕΚ.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της τελευταίας, η σύμβαση εντάσσεται στα συνήθη πλαίσια εργασιών της εν λόγω θυγατρικής και δεν αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τα ενοποιημένα αποτελέσματα του Ομίλου.

Ο Ομιλος, προστίθεται στην ανακοίνωση, ήδη από το 2004 έχει τοποθετηθεί στρατηγικά στην ελληνική αγορά ενέργειας, λειτουργώντας το πρώτο και μοναδικό μέχρι σήμερα μη κρατικά ελεγχόμενο θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο ισχύος 147 MW.

Στόχος παραμένει η άμεση επέκταση των δραστηριοτήτων του στη θερμική ηλεκτροπαραγωγή στοχεύοντας στον πολλαπλασιασμό της εγκατεστημένης ισχύος μέσα στα επόμενα χρόνια.

Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς του Ομίλου σε θερμοηλεκτρικά εργοστάσια προγραμματίζεται να προσεγγίσει τα 1200 - 1500 MW μέσα στην επόμενη πενταετία. Το συνολικό εκτιμώμενο κόστος των εν λόγω επενδύσεων ανέρχεται σε 1,5 δισ. ευρώ.