Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2007 16:35

Συνέντευξη Γ. Αλογοσκούφη εφ΄ όλης της ύλης

«Το θέμα των εκλογών είναι θέμα του Πρωθυπουργού, που έχει πει ότι στόχος του είναι να εξαντλήσει την τετραετία. Αλλά κανένας, βέβαια, δεν μπορεί να αποκλείσει και κάποιες διαφορετικές ημερομηνίες. Δεν νομίζω ότι μπορεί κανένας από μας να προσδιορίσει πότε θα γίνουν οι εκλογές».

Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης στο ρ/σ Αθήνα 9.84.

Όπως είπε ο υπουργός για το ίδιο θέμα, δύο είναι τα δεδομένα: «Το ένα είναι ότι στη μεταπολίτευση έχουμε μόνο τρεις περιπτώσεις, που είχαμε εκλογές στο τέλος της τετραετίας. Και στις τρεις περιπτώσεις, οι εκλογές προκηρύχθηκαν από κυβερνήσεις, οι οποίες ήταν βέβαιες ότι θα έχαναν τις εκλογές. Γι’ αυτό και πήγαν και στο τέλος της τετραετίας.

Το δεύτερο όμως, που είναι το πιο σοβαρό δεδομένο, είναι ότι και στις τρεις αυτές περιπτώσεις εκτροχιάστηκε πλήρως η πορεία της χώρας. Και το ‘81 και το ‘89 και το 2004».

Ο κ. Αλογοσκούφης είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση «πηγαίνει με αυτοπεποίθηση ότι θα πάμε στις εκλογές με καλές προοπτικές, διότι έχουμε υλοποιήσει ένα σημαντικό έργο και στην οικονομία αλλά και σε άλλους τομείς. Και πιστεύω ότι η κυβέρνηση αυτή έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει με πολύ μεγάλες αξιώσεις και να πετύχει την επανεκλογή της. Δεν είναι, λοιπόν, τα δεδομένα ίδια με τις εκλογές εκείνων των περιόδων που πήγαμε στο τέλος της τετραετίας».

Σε ερώτηση σχετικά με το Χρηματιστήριο, ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε τα εξής: «Εγώ ποτέ δεν προσπάθησα να κεφαλαιοποιήσω την πορεία του Χρηματιστηρίου. Και πάντα λέω ότι εκεί χρειάζεται προσοχή. Δεν θέλουμε υπερβολές, χρειάζεται προσοχή. Να μην έχουμε τα φαινόμενα του παρελθόντος».

Σε ό,τι αφορά τις αποκρατικοποιήσεις, ο υπουργός ανέφερε ότι «οι αποκρατικοποιήσεις και ειδικά εκεί που υπάρχουν προβλήματα στις επιχειρήσεις, όπως στην Ολυμπιακή, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είμαι αισιόδοξος ότι με σχέδιο, με μετριοπάθεια - γιατί χρειάζεται μετριοπάθεια - με υπομονή πολλές φορές, γιατί τα προβλήματα δεν λύνονται όλα άμεσα, μπορούμε να κάνουμε ακόμα μεγαλύτερα βήματα σε σχέση με ό,τι έχουμε κάνει στο παρελθόν».