Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 17 Ιουλίου 2007 12:42

Orica: Ανοδος των μετοχών μετά τις εικασίες για προσφορά εξαγοράς της

ΑΝΟΔΟ 5,5% σημείωσαν οι μετοχές της Orica Ltd., καθώς εικάζεται ότι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής εκρηκτικών στον κόσμο ενδέχεται να δεχθεί και δεύτερη προσέγγιση εξαγοράς, μετά την απόρριψη της πρώτης ύψους 9,95 δισ. δολ. Αυστραλίας (8,7 δισ. δολ. ΗΠΑ) τον Απρίλιο.

Υπάρχουν συζητήσεις για προσφορά 37 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή, σύμφωνα με τον Albert Landman, που διαχειρίζεται πλέον των 70 δισ. εκατ. δολ. με την Tricom Futures Services στη Μελβούρνη. Η Orica δεν σχολιάζει το θέμα, είπε με τη σειρά της ο εκπρόσωπος της εταιρείας, John Fetter. Ο Stuart Barton, εκπρόσωπος της UBS AG, συμβούλου της Orica όταν απέρριψε την πρώτη προσφορά, επίσης αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Τον Απρίλιο η Orica απέρριψε την προσφορά των 32 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή από ομάδα εταιρειών με επικεφαλής την Bain Capital Partners και την Blackstone Group LP ως πολλή χαμηλή. Οι υψηλότερες πωλήσεις των μεταλλουργιών απέδωσαν κέρδη ρεκόρ για την εταιρεία που εδρεύει στη Μελβούρνη, καθιστώντας πιο ελκυστικές τις εξαγορές. Οι μετοχές της πέρυσι σημείωσαν άνοδο 41%.

Σήμερα, κατά το τέλος της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Σύδνεϋ στις 4:10 μ.μ., τοπική ώρα, οι μετοχές της Orica έκλεισαν με άνοδο 1,66 δολ. Αυστραλίας, φθάνοντας στα 31,70 δολ. Αυστραλίας η μία. Η χρηματιστηριακή της αξία ανέρχεται σε 9,9 δισ. δολ. Αυστραλίας.